Comparison of quality of traditional and reduced fat content cheese

Joanna Sobolewska-Zielińska , Małgorzata Bączkowicz , Joanna Socha , Teresa Fortuna , Paulina Pająk

Abstract

Manufacturers of ‘light’ food products cover up attractive advertisements that encourage us to buy them. The products labeled as ‘light’ not always meet the legal criteria. The European Parliament controls over labeling. In this paper, we compare the quality of different cheese in the traditional version and their counterparts with lower fat content. It was found that Polish producers comply with the legal requirements, and declarations on food products does not mislead consumers.
Autor Joanna Sobolewska-Zielińska (TZ / TŻ-KAiOJŻ)
Joanna Sobolewska-Zielińska
- Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności
, Małgorzata Bączkowicz (TZ / TŻ-KTGiK)
Małgorzata Bączkowicz
- Katedra Technologii Gastronomicznej i Konsumpcji
, Joanna Socha (URK)
Joanna Socha
- Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
, Teresa Fortuna (TZ / TŻ-KAiOJŻ)
Teresa Fortuna
- Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności
, Paulina Pająk (TZ / TŻ-KAiOJŻ)
Paulina Pająk
- Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności
Tytuł czasopisma/seriiPotravinárstvo, ISSN 1338-0230, (B 5 pkt)
Rok wydania2013
Nr7 (Special Issue)
Paginacja126-129
Objętość publikacji w arkuszach wydawniczych0.5
Słowa kluczowe w języku angielskimquality, traditional and reduced fat, cheese
Klasyfikacja ASJC1106 Food Science
URL http://www.potravinarstvo.com/dokumenty/mc_march_2013/bezpecnost_potravin_zivocisneho_povodu/sobolevska_zielinska.pdf
Identyfikator wewnętrznyWTŻ/2013/95
Języken angielski
Pomijane przy ocenie parametrycznejtak
Punktacja (całkowita)0
Żródło punktacjijournalList
Wskaźniki publikacji Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2014 = 0.037
Liczba cytowań*
Pola dodatkowe
OświadczenieJoanna Sobolewska-Zielińska, Małgorzata Bączkowicz, Joanna Socha, teresa Fortuna, Paulina Pająk
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót
Potwierdzenie
Czy jesteś pewien?