Produkty lokalne w praktyce i badaniach rynku żywności w USA

Czesław Nowak

Abstract

Cel nadrzędny tych wspólnych działań rolników, lokalnych liderów, naukowców, to rozwój przedsiębiorczości mającej korzenie rolnictwie i zapewnienie konsumentom dostaw świeżej i bezpiecznej żywności, zgodnie z hasłem popularyzowanym przez doradztwo Uniwersytetu Ohio: zdrowi młodzi ludzie, zdrowa gospodarka, zdrowe społeczeństwo. To właśnie produkcja żywności lokalnej stwarza szczególnie duże możliwości wykonania tego zadania, a jednocześnie przyczynienia się do poprawy zrozumienia znaczenie rolnictwa i jego roli w coraz bardziej zurbanizowanym społeczeństwie.
Author Czesław Nowak (FoAaE / IoEcoSoc)
Czesław Nowak,,
- Institute of Economic and Social Sciences
Journal seriesEPISTEME: Czasopismo Naukowo-Kulturalne, ISSN 1895-4421, (B 5 pkt)
Issue year2013
Vol1
No19
Pages235-246
Publication size in sheets0.55
URL http://episteme-nauka.pl/pdf/EPISTEME_19_1.pdf
Internal identifierWRE/2013/169
Languagepl polski
Score (nominal)5
Score sourcejournalList
Citation count*
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back
Confirmation
Are you sure?