Organizacja produkcji w fermie

Tomasz Schwarz , Ryszard Tuz

Abstract

Współczesna hodowla i produkcja świń wymaga wielu działań usprawniających proces produkcyjny I ułatwiających podejmowanie istotnych decyzji na poziomie fermy. Efektywność produkcji uwarunkowana jest wieloma czynnikami, takimi taj budynki i ich wyposażenie, sposób żywienia, profilaktyka, intensywność produkcji oraz genotyp zwierząt. Wymienione składowe łączy w spójną całość organizacja i zarządzanie produkcją, a uzupełnia je kompletna i na bieżąco prowadzona dokumentacja. Rozwiązania organizacyjne mogą w istotny sposób wpływać na etapy produkcji oraz efekt końcowy całego procesu.
Author Tomasz Schwarz (FoAS / IoAS)
Tomasz Schwarz,,
- Institute of Animal Science
, Ryszard Tuz (FoAS / IoAS)
Ryszard Tuz,,
- Institute of Animal Science
Pages483-527
Publication size in sheets2.2
Book Rekiel Anna, Szwaczkowski Tomasz, Eckert Robert (eds.): Hodowla i chów świń, 2019, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISBN 978-83-7160-956-5
Languagepl polski
Score (nominal)20
Score sourcepublisherList
Citation count*
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back
Confirmation
Are you sure?