Preferencje nabywców mlecznych napojów fermentowanych

Renata Matysik-Pejas

Abstract

Takie produkty jak kefir czy jogurt znane są człowiekowi od wieków, chociaż ich produkcja na skalę przemysłowa rozpoczęła się stosunkowo niedawno. Produkty te ze względu na swoje walory smakowe i właściwości odżywcze są bardzo chętnie nabywane przez konsumentów. Najpopularniejszym mlecznym napojem fermentowanym jest jogurt owocowy, ale kefir czy maślanka też znajdują swoich zwolenników. Nabywcy przy zakupie kierują się swoimi preferencjami co do smaku i marki kupowanego produktu.
Author Renata Matysik-Pejas (FoAaE / IoEEaM )
Renata Matysik-Pejas,,
- Institute of Enterprises Economics and Management
Journal seriesZeszyty Naukowe Akademii Rolniczej im. H. Kołłątaja w Krakowie. Sesja Naukowa , ISSN 0239-9342, (0 pkt)
Issue year2003
Vol87
Pages169-177
Publication size in sheets0.5
Languagepl polski
Score (nominal)0
Score sourcejournalList
Citation count*
Cite
Share Share

Get link to the record


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back
Confirmation
Are you sure?