Application of Water Treated with Low-Temperature Low-Pressure Glow Plasma for Quality Improvement of Barley and Malt

Aneta Pater , Marek Zdaniewicz , Paweł Satora , Gohar Khachatryan , Zdzisław Oszczęda

Abstract

The aim of this study is to determine the quality of water treated with low-temperature, low-pressure glow plasma, either in the air or under nitrogen, in order to obtain high-quality brewer’s malt. To this end, plasma-treated spring water was used for barley grain soaking. In two-row spring barley grain, the procedure provided significantly higher water uptake capacity and grain sensitivity to water, as well as energy and germination capacity. The resulting malt showed improved moisture and 1000-grain mass. Furthermore, laboratory wort produced from the malt by the congress method did not differ statistically from a control sample in terms of filtration time, pH, turbidity, color, extract, free amino nitrogen compounds, and aromatic composition.
Autor Aneta Pater (TZ / TŻ-KTFiMT)
Aneta Pater
- Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej
, Marek Zdaniewicz (TZ / TŻ-KTFiMT)
Marek Zdaniewicz
- Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej
, Paweł Satora (TZ / TŻ-KTFiMT)
Paweł Satora
- Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej
, Gohar Khachatryan (TZ / TŻ-ICh)
Gohar Khachatryan
- Instytut Chemii
, Zdzisław Oszczęda - Nantes Nano Technological Systems
Zdzisław Oszczęda
-
Tytuł czasopisma/seriiBiomolecules, ISSN 2218-273X, e-ISSN 2218-273X, (N/A 100 pkt)
Rok wydania2020
Tom10(2)
Nr267
Paginacja1-15
Objętość publikacji w arkuszach wydawniczych0.7
Słowa kluczowe w języku angielskimPlasma-treated waters; barley; energy and germination capacity; water uptake capacity of the grain; malting
Klasyfikacja ASJC1303 Biochemistry; 1312 Molecular Biology
DOIDOI:10.3390/biom10020267
URL https://www.mdpi.com/2218-273X/10/2/267/pdf
Języken angielski
LicencjaCzasopismo (tylko dla artykułów); autorska oryginalna; Uznanie Autorstwa (CC-BY); po opublikowaniu
Plik
Application of Water Treated with Low-Temperature Low-Pressure Glow Plasma for Quality Improvement of Barley and Malt z dnia 11-02-2020
832,31 KB
Punktacja (całkowita)100
Żródło punktacjijournalList
Wskaźniki publikacji Cytowania WoS = 0; Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2018 = 1.641; Impact Factor WoS: 2018 = 4.694 (2)
Liczba cytowań*
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót
Potwierdzenie
Czy jesteś pewien?